За десета поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания за

...
За десета поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания за
Коментари Харесай

Събират опасни отпадъци от домакинствата в Пловдив


За десета поредна година Община Пловдив провежда за жителите акция за безплатно предаване на рискови боклуци от семействата посредством Мобилен сборен пункт. Тази година самодейността ще се организира на 18 май (четвъртък), като мобилният пункт ще бъде позициониран на адрес: Район „ Централен “, бул. „ Шести септември “ –  паркинга зад магазин „ Т Маркет “ (ресторант „ Стадиона ”) в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Основните групи рискови боклуци, които ще се одобряват на пункта са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домашен препарати, мастила и нечисти опаковки – опаковки, съдържащи рискови субстанции, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични артикули - медикаменти с изминал период на валидност.

Община Пловдив припомня, че изхвърлянето на рисковите битови боклуци в общия поток смесени боклуци основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата, заради което Община Пловдив приканва жителите да се възползват от предоставената опция и да се освободят от формираните в домовете им рискови боклуци.

Ако Вие сте лице, което образува такива боклуци, може да се присъедините към нашите старания за чиста околна среда, като ги предадете на посочения адрес за събиране по време на акцията или на обособената площадка за безплатно предаване на рискови боклуци от семействата в базата на Оперативна програма „ Чистота “, информация за която е оповестена на формалната интернет страница на Община Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР